Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde düzenlediği operasyon ile 2 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme sonrası cezaevine gönderildi.
Bakırköy Belediyesi Zeytinlik Mahallesinde bulunan balıkçılar çarşısını yıkımına başladı. Devam eden yıkım çalışmalarında gelinen son durum havadan görüntülendi.
Çorum'un Osmancık İlçesi'nde çiftçiler tonlarca hububatı Toprak Mahsulleri Ofisi'ne satmaya başladı. Bu sene 4 bin tonun üzerinde alım yapması beklenirken Osmancık Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububat alımında kendi rekorunu kırıyor. Ambara sığmayan ürünler muhafaza edilmek üzere naylon ile sarılarak toprağa gömülüyor.
Maltepe'de bir otomobilden hayalet ekran gösterge panelini çaldığı tespit edilen ve hakkında farklı suçlardan 28 suç kaydı olduğu belirlenen şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.
Bahçelievler'de bulunan ve zamanla bakteri ve tortu kaplayan 218 yaşındaki asırlık Sakız Ağacı belediye ekipleri tarafından cerrahi operasyon titizliğiyle çalışılarak temizlendi. Mahallenin simge ağacı sağlığına kavuşurdu.
Afyonkarahisar'da doğuştan cüce olun ve kemik erimesi hastalığı ile mücadele eden Ercan Kubaş'ın bundan 1 yıl önce sol bacağı, şimdi de sağ bacağı kesilerek tamamen tekerlekli sandalyeye mahkûm oldu. Kendi kurduğu tiyatroda kendisini gibi engellilerin sahne almasını sağlayan Kubaş, şimdi tekrar sahnelere dönebilmek için gerekli protez bacağın parasını biriktirmeye çalışıyor.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yılbaşında 7 bin 500 ürünün tescilinin alınması konusunda hedef koyduklarını belirterek, 'Şu an 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı birimlerden Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ürün tescili yapılan ürün sayısı, 8 bin 269'dur. bu süreçler otuz kırk yıl önce yapılmış olsaydı Türkiye'nin gelebileceği rekabet gücünün ne kadar kuvvetli olacağını düşünün' dedi.
Fener Rum Patriği Bartholomeos, yüzyıllar boyunca Türk, Ermeni ve Rumlar'ın bir arada yaşaması nedeniyle 'Hoşgörü merkezi' olarak nitelendirilen Gümüşhane'nin tarihi Süleymaniye mahallesini ziyaret etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Trabzonspor logolu maskesi dikkat çekti.
Ece Erken'in öldürülen eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu davasının ilk duruşma sırasında fenalık geçirerek salondan dışarı çıktı. Ünlü sunucunun sağlık durumu ile ilgili avukatı Pırıl Erkanlı Üçgül açıklamada bulunarak, 'Başını vurduğu için belki bir hastane kontrolü gerekebilir. Belki hastaneye belki eve doktor getirilecek' dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Şereflikoçhisar'ın Şanlıkışla Mahallesi'nde 2 bin 850 dekarlık bir alan tarımsal sulamaya açıyor. Hirfanlı Barajı'ndan çekilecek 4 bin 428 metre tarımsal sulama hattı ile yerli üretici, ihtiyacı olan suya kavuşmuş olacak.
Ece Erken'in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak günü Bakırköy'de ortaklığını yaptığı balıkçı restoranında vurularak öldürülmüştü. 19 sanıklı dava bugün Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. Dava için Ece Erken avukatlarıyla birlikte adliyeye geldi.
Kadıköy'de sokakta yaşayan sevgili bir çift adeta mahallelinin kabusu haline geldi. Binalara girip konaklayan çift, kendilerine tepki gösteren bir vatandaşın camına da alkol şişesi fırlattı. Dehşet anları kameralara yansırken, çevreye ağır küfür ve hakaretler savuran çift polis tarafından yakalandı.
Manisa'da yapılan trafik denetiminde alkometrede 1.58 promil alkollü çıktığı tespit edilen sürücünün itirazı sonucu hastanede yapılan testte alkol oranı 0.1 çıktı. Hukuk mücadelesi başlatan sürücü yaklaşık 2 ay sonra hem ehliyetine kavuştu hem de kesilen para cezasını ödemekten kurtuldu. Bu tip durumlarla çok sık karşılaşılmaya başlandığını ifade eden Avukat Filiz Tuğçe Ayrancı İplikçi, 'Alkolsüz iseniz kolluk güçleriyle hastaneye gitmeyi talep etmeniz önemli' dedi.
Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki Yazılı Kanyon'da mahsur kalan 4 kişiden 3'ü kurtarıldı. 1 kişi ise kanyonda suya girerek boğulma sonucu hayatını kaybetmişti.
Türkiye ve Yunanistan sınırını oluşturan Edirne'den de geçen Meriç Nehri'nde 39 göçmenin günlerdir mahsur kaldığı iddialarıyla ilgili Edirne Valiliği açıklama yaptı.
Kağıthane'de yoğun yağış sonrasınca aracıyla sular altında kalan caddede mahsur kalan bir genç, şortunu giyip suda yüzdü. Görenleri şaşkına döndüğü olay kameralara yansırken, bir başka vatandaş ise suyla dolan caddede oltayla balık tuttu
Ankara'da etkili olan, hayatı olumsuz etkilemeye devam eden sağanak ve fırtınadan kaynaklı yer yer su baskınları, ağaç devrilmeleri, çatı uçmaları, mahsur kalmalar gibi olaylar yaşandı.
Niğde'de Ayşe ve Mahmut Çakır çifti, girdikleri üniversite sınavlarında aynı bölümü kazandılar. Çift, artık aynı sınıfı ve sırayı paylaşacak.
Beykoz'da bulunan Küçüksu Deresi sağanak yağış nedeniyle taştı. Çevredeki iş yerleri su içinde kalırken, sokakta mahsur kalan vatandaşlar otobüs durağının üstünde bekledi. O anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.
İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Avcılar'da, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, evin bahçe duvarı yıkıldı. Yağış nedeniyle çöken yolda İBB aracı mahsur kaldı.
İstanbul'da devam eden sağanak yağıştan dolayı Sarıyer'de bazı evleri su bastı. Yollar göle döndü. Evde mahsur kalan 1 anne ve 2 çocuğu vatandaşlar tarafından çıkarıldı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, '2 ay gibi kısa sürece 2021'in sonunda kütüphanesi olmayan bir okul bırakmadık. Tüm okullarımızda kitap sayısını 28 milyondan 70 milyona çıkardık. Yılsonu hedefimiz kitap sayısını 100 milyona çıkarmak' dedi.
Mersin'de, göçmen sağlığı merkezinde görevli meslektaşını av tüfeğiyle öldürdüğü gerekçesiyle hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan doktorun, yargılanmasına devam edildi. Korona virüse yakalandığından dolayı sanık duruşmaya katılamazken, mahkeme heyeti sanığın akıl sağlığıyla ilgili raporun gelmesi için duruşmayı erteledi.
Vatandaşların rahatça nefes alacakları yeşil alanlara her gün bir yenisini ekleyen Esenyurt Belediyesi, bir alanı daha dönüştürdü. Aşık Veysel Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde atıl halde bulunan alan değerlendirilerek vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği bir yürüyüş yolu haline getirildi.
Beykoz'da etkili olan yoğun yağış nedeniyle yollar göle dönerken bazı araçlar yolda mahsur kaldı.
Sancaktepe'de etkili olan yağış sonrası iki motosikletli selde mahsur kaldı. Zor anlar yaşayan 2 motosiklet sürücüsü diğer bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı.
Üsküdar'da yoğun yağış sonrası göle dönen caddede araçlar mahsur kaldı. Yol üzerinde seyir halinde olan İETT aracında fenalaşan bir vatandaşa sağlık ekipleri müdahale etti. Vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İstanbul'da etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Şile Otobanında etkili olan yağış sonrası araçlar mahsur kaldı, zor anlar yaşayan sürücüler, ters istikamette ilerlemeye çalıştı.
Eyüpsultan Belediyesi'nin yaz etkinlikleri çerçevesinde başlattığı mahalle şenlikleri ve açık hava sinema geceleri devam ediyor.
Anadolu Yakasında etkili olan yağış sonrası Maltepe'de sokaklar göle döndü. Yoğun yağış nedeniyle 3 araç ve sürücüler sokakta mahsur kaldı.