Yıllardır gazete koleksiyonu yapan Yaşar Yastıkçı, Osmanlı ve Cumhuriyet'in ilk dönemlerinden kalma Eskişehir'in yerel gazetelerini biriktirirken o dönemin gündeminden ve yazı dilinden bahsetti.
Osmanlı döneminden kalan demirci dükkanının 2 bin derecelik ateşi, babadan oğula geçen zanaat ile birleşerek çeliğe hayat veriyor. Ömer ve Ali Akdemir kardeşler, tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın son sıcak demirci ustaları olarak öne çıkıyor. Kamp baltası, av bıçağı, şef bıçağı gibi ürünlerin yanı sıra müzelerde sergilenecek çeşitli aletleri de üreten kardeşler, bu eski dükkanda çağa ayak uydurarak ürünlerini internet üzerinden yurt dışına da satmaya başladı.
Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdülhamit Han'ın fermanıyla ilk kez 1910 yılında kurulan Pavli Panayırı, 112. kez Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde misafirlerini ağırlayacak.
Bursa'nın tarihsel açıdan en önemli yerlerinden biri olan İznik'te Osmanlı'ya ait mezar kalıntıları gizemini koruyor. Kalıntıların 14 ile 17. yüzyıllar arasına ait olduğu üzerinde duruluyor.
Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde mehteran takımı ve Atlı Jandarma Timi, marşlar eşliğinde yürüdü. O anları görenler adeta Osmanlı dönemine gitti.
Osmanlı saray mutfağının gözde meyvelerinden çekirdeksiz sultani üzümün ihracat yolculuğu başlıyor. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB) Başkanı Hayrettin Uçak, 2022 yılında çekirdeksiz sultani taze üzüm ihracatında 200 milyon dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.
Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin kayınpederi, devletin manevi kurucusu Şeyh Edebali hazretlerinin müridi olan Kumral Abdal'ın türbesi ziyaretçilerini bekliyor
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan, içinde barındırdığı Osmanlı kültürü ve yapıları ile açık hava müzesi Safranbolu'da Türkiye'nin ilk Lokum ve Safran Müzesi kuruldu.
Kahramanmaraş'ta Osmanlı'nın kaybolmaya yüz tutmuş kültürünü yaşatmak için Osmanlı macunu satıyor, hem de geçimini sağlıyor.
Sivas'ta 5 asırlık Kale Camisinin duvarlarında yer alan Yitik ve Sadaka taşları, Osmanlı'da toplum ahlakını gözler önüne seriyor.
Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi'nin yeni ek hizmet binası yaklaşık 3 ay süren çalışmalardan sonra hizmete açılıyor.
Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Metin Ataç, 1302 yılında Osmanlı'nın devlet statüsünü kazandığı Bafeus Savaşı ile düşmanın denize dökme geleneğinin başladığını söyledi.
Yüzyıllar öncesinden günümüze ulaşan İstanbul'un simgelerinden Bozdoğan Kemeri'nin restorasyonu yüzde 95 oranında tamamlandı. Çalışmalar sırasında kandiller ve çanak, çömlek parçaları, Osmanlı dönemine ait olduğu ifade edilen lüleler gibi tarihi buluntulara ulaşılırken tarihi yapının şehirle bütünleşen manzarası havadan görüntülendi.
Edirne'de Osmanlı'dan günümüze süregelen ve kent mutfağının en leziz yemekleri arasında yer alan Rumeli usulü ciğer sarması, coğrafi işaretli tescilli ürün olarak yeniden gün yüzüne çıkıyor. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, bu lezzetin lokantalardaki menülerde yer alması için çalışma yapacak.
Osmanlı Devleti'nde iki numaralı adam olarak adı geçen Davut Paşa'nın hayatı ve onun adını taşıyan Vezir-i azam Davut Paşa ve Külliyesi, Öğretim Görevlisi İbrahim Akkurt tarafından kitaplaştırıldı. Kitap, Fatih Belediyesi Kültür Yayınları arasında yayınlandı.
UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşanan park sorunu nedeniyle çok sayıda ziyaretçi geçiş güzergahı olan tarihi kenti gezmeden terk etmek zorunda kalıyor.
Osmanlı tarihinin unutulmaması ve düzgün öğrenilmesine katkıda bulunmak için Beylikdüzü İhlas Koleji'nde 'Tarihi Doğru Anlamak' isimli konferansı düzenlendi. Yazar Hayati İnanç ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in konuk olduğu konferans, yoğun ilgi gördü.
Osmanlı Devleti'ne 92 yıl başkentlik yapan Edirne'deki Meriç Nehri'nde gün batımında ortaya çıkan eşsiz manzara, görenleri kendine hayran bırakıyor.
Osmanlı'dan günümüze ustaların maharetli ellerinde hazırlanan çarıklar, ayakta koku yapmıyor, mantar oluşumunu engelliyor, vücuttaki statik elektriği uzaklaştırıyor.
Elazığ'da yaşayan Hüseyin Göksel Karabulut, hayatını yerli ve milli ırk olan Osmanlı saray sultan tavuklarına adadı. Gen, DNA ve ırk çalışmaları yaparak 20'ye yakın renk oluşturan Karabulut, aynı zamanda ihracata da imza attı.
Giresun'da 108 yıl önce Osmanlı-Rus savaşında 2. Kafkas Kolordusu'na bağlı askerlerin şehit olduğu Gavur Dağları'na yüzlerce kişinin katılımıyla vefa yürüyüşü düzenlendi.
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Türk milletinin 15 Temmuz'da birlik olup demokrasiye sahip çıktığını belirterek, 'Türk milleti, 6 yıl önce bugün genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yeni bir destan daha yazdı' dedi.
Yaşadığı dönemde Timur, Moğollar ve Osmanlı ile karşı karşıya geldi, adına devlet kuruldu, Sivas'ta bulunan türbesi çevresindeki çarpık yapılanma nedeniyle adeta beton yığınları arasında kayboldu.
Osmanlı'nın ilk kurduğu ipek fabrikaları arasında yer alan Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi'nde açılan kursları başarıyla tamamlayan kursiyerler meslek sahibi oldu.
Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde Osmanlı zamanından kalma sokakta tıraş kültürü günümüzde de sürdürülüyor.
Kurban Bayramı'nda sofraları Osmanlı mirası lezzetlerle tatlandırmak isteyen vatandaşlar şekerlemecilerin yolunu tutarken, bu şekerlemelerin yapıldığı imalathanelerde ise siparişleri yetiştirme telaşı yaşanıyor.
Osmanlı döneminde sarayın ihtiyaçları ve gemilerin yelken bezleri için üretilen 600 yıllık geçmişe sahip Manisa Bezi 25 tezgahta ilmek ilmek dokunuyor. Türk Kadınlar Konseyi Türkiye geneli Şubelerden Sorumlu Başkanı ve Manisa Tarihi Bezi Kooperatifi Başkanı Mübeccel Kafkaslı, önderliğinde 2005 yılında başlayan projede bugün birçok kadın hem meslek sahibi oldu hem de ilmek ilmek dokunan Manisa bezlerinin gelecek kuşaklara aktarılması sağlandı.
Sivaslı Saraç ustasının elinden çıkan ürünler film yapımcıları tarafından adeta kapışılıyor, at koşum takıları özellikle Osmanlı tarihini konu eden dizelerde setleri süslüyor.
Osmanlı mimarisinin 6 minareli tek camisi olarak tüm ihtişamıyla İstanbul'un siluetini süsleyen Sultanahmet Camii'nde 4 minarenin restorasyonu tamamlandı. Yıllar süren restorasyon süreci sırasında nadiren gözüken minareler, iskelelerin sökülmesinin ardından havadan görüntülendi.
Yıldırım Belediyesi, 11 yıllık 'Fetret Devri'ne son verip, kardeş kavgasını bitiren ve bu yüzden de 'Osmanlı'nın ikinci kurucusu' olarak adlandırılan Sultan Çelebi Mehmed'i tahta çıkış yıl dönümünde yad etti.