Merkez Bankası toplam rezervleri 8 Nisan ile biten haftada 952 milyon dolar arttı.
Merkez Bankası, faizi bir kez daha yüzde 14'te sabit bıraktı. Para Politikası Kurulu, son üç aydır politika faizini değiştirmiyordu.
Merkez Bankası Mart ayı fiyat gelişmeleri raporunda, emtia fiyatlarındaki artışın jeopolitik gelişmelerle belirginleştiği belirtildi.
Konya Sanayi Odası (KSO), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile Konya Sanayi Odası (KSO) üyesi sanayicileri buluşturdu.
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu: - “Liralaşma stratejisi, yeni finansal ürünler, teminat çeşitlendirilmesi ve likidite yönetimi uygulamaları vasıtasıyla Türk lirasının sistemi kullanımını merkeze alan bütüncül bir yaklaşımla oluşturulmaktadır”
Merkez Bankası politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.
Ekonomi basının duayen ismi Bayram Başaran, TL'nin bir günde yüzde 2 değer kaybetmesinin nedenlerini Akajans için yorumladı.
‘Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan?’ misali… Devalüasyon ve faiz mi enflasyon sebebi yoksa enflasyon mu faiz ve devalüasyon sebebi? Ekonomi basınının duayen ismi Bayram Başaran, ekonomi okumamış birinin dahi anlayacağı bir dilde anlatmaya çalıştı.
4,5 ay önce göreve gelmesiyle dolardaki füze gibi yükselişi durduran TCMB Başkanı'nın gece yarısı operasyonu ile görevden alınması sonrası dövizin ve borsanın ateşinin yükselmesi 85 milyon insan 22 Mart Pazartesi yeni bir ekonomik buhrana gözlerini açtı. Krizin kodlarını, kazanan ve kaybedenlerini ekonomi basınının duayen ismi Bayram Başaran, AKAJANS için kaleme aldı.
Naci Ağbal, Merkez Bankasında doğru işler yaptı. Faiz artırım kararı da doğruydu. Doların önü de kesildi... Piyasa da inandı Naci Ağbal'a... Doğru adam doğru işler yaptı da neden görevden alındı?
Aylardır tartışılan konu Merkez Bankasının döviz rezerv açığı ve “Damadın sattığı dolarlar nerede?” sorusuna yanıtı aranan cevap... Hepimizin gündeminde... Duayen ekonomist Bayram Başaran'ın analizi...
Duayen ekonomist Bayram Başaran: TL bir ayda kazandığı değeri böyle kaybetti... Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ve Cumhurbaşkanı’nın doların 8,48 e kadar çıktığı dönemdeki Maliye ve Hazine Bakanı’nı (Berat Albayrak) savunuyor olması, yeni bakana açılan krediyi bir anda negatife çevirdi.
AKAJANS Ekonomi Editörü Bayram Başaran TCMB toplantısını analiz etti:Sıkı para politikasına 'ama'sız devam.Faizi artırıp iç talebi frenledik, bu gelecekte tüketici enflasyonunu aşağı çekecek.Ocak enflasyonu yüksek çıkacak. Kısacası fatura vatandaşa.
AKAJANS Ekonomi Editörü Bayram Başaran: ABD’deki karmaşa devam ederse -ki sinyaller o yönde- TL dolar karşısında değer kazanır. Bütçe açığı yüzde 3,5 olursa TL yine değer kazanır. TCMB faiz artırırsa TL yine değer kazanır. Bunların üçünden biri olursa TL yine değer kazanır ama halkın alım gücü düşer.