Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın ölü bulunmasının perde arkası aydınlandı

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın, Maltepe Cezaevi'nde önceki şubat ayında ölü bulunmasına ilişkin soruşturma sonuçlandı.

Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın, Maltepe Cezaevi'nde önceki şubat ayında ölü bulunmasına ilişkin soruşturma sonuçlandı.

Adli Tıp Kurumu, Arslan'ın ölümünün ası sonucu gerçekleştiğini bildirdi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda Arslan'ın ölümünün kendini asması sonucu meydana geldiği ve cezaevi personelinin kasıt ya da kusurlu eylemine rastlanmadığını belirterek takipsizlik kararı verdi.

Danıştay saldırısının faili olarak bilinen Alparslan Arslan, Maltepe Cezaevi'nde tek kişilik bir koğuşta kalmaktaydı.

İşte özetle yaşananlar:

Arslan'ın ölümü sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı büyük bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Arslan'ın annesi ve babası müşteki olarak yer aldı.

Soruşturmanın sonucunda Adli Tıp Kurumu, Arslan'ın ölümünün ası sonucu gerçekleştiğini raporladı.

Cezaevi görevlilerinin ifadelerine göre, Arslan'ın odasından sesler geldiği fark edildi ve hemen odaya koşuldü. Burada Arslan'ın çöp poşetinden yapma bir ipi boynuna doladığı görüldü. Görevliler, 112'yi arayarak sağlık ekiplerini çağırdılar.

Kamera kayıtları incelendi ve olayın kendini asma sonucu meydana geldiği doğrulandı. Herhangi bir cezaevi personelinin kasıt ya da kusurlu eylemine rastlanmadı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sonuçlar doğrultusunda takipsizlik kararı verdi.

Bu gelişmeyle birlikte, Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın sır ölümünün aydınlandığı ve ölümünün intihar sonucu olduğunun kesinleştiği bildirildi.

Bakmadan Geçme