'Küresel barış yolunda gençlere şans verilebilir'

Rusya Federasyonu'nun Soçi şehrinde düzenlenen Dünya Gençlik Festivali'ne 180 ülkeden gelen katılımcılar, dostluk ve yapıcı diyalog atmosferinde günümüzün sorunlarını tartışma fırsatı buldular.

Rusya Federasyonu’nun Soçi şehrinde düzenlenen Dünya Gençlik Festivali’ne 180 ülkeden gelen katılımcılar, dostluk ve yapıcı diyalog atmosferinde günümüzün sorunlarını tartışma fırsatı buldular.

Festival iştirakçileri, dünyanın dört bir yanından politize olmamış gençlik örgütleri arasındaki temasların; dogmalaşmış düşünce ve ideolojik klişelerin üstesinden gelme fırsatı olduğuna dikkat çektiler. Gelecekte dünyaya yön verecek olan gençlerin arasındaki bu dostane diyalogun barışın temeli olacağını da eklediler.

Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden gelen gençler arasındaki diyalog ortamını yaratan uluslararası kuruluşların rolü yadsınamaz bir gerçek. Uluslararası Kampçılık Cemiyeti’de bu festivalde cemiyetin Başkanı Fahrettin Gözet tarafından temsil edildi. Ülkemizden katılım sağlayan Fahrettin Bey dışında Tayland Krallığı Uluslararası Ortak Ticaret Odası Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nimnual Piewthongngam, Brezilya BRICS Ortak Ticari İşbirliği Merkezi Koordinasyon Konseyi Başkanı Vicente Barrientos ve Uluslararası Kampçılık Cemiyeti’nin Rusya Federasyonu delegelerinden Valeriy Kostin’de katılımcılar arasındaydı.

Gerçekleştirilen bir oturumda konuşan Fahrettin Gözet şunları belirtti: “Rusya, çocuk kampı sayısında dünyada ilk sıralarda yer alan bir ülke. ‘Artek’, ‘Orlyenok’, ‘Smena’ ve ‘Okean’ gibi kamp merkezleri bulunuyor. Olimpiyat Oyunlarından sonra Soçi’ye geldiğimde Sirius Kampı fikrinden, tüm bu yetenekli ve çalışkan gençlerin bir araya geldikleri böylesi platformlara sahip olmasından çok ilham aldım. Dünyanın her yerinde, farklı ülkelerde bu kamptan bahsediyorum. Çünkü bu harika bir proje!”

Oturumda bulunanlar, dünyanın her bir köşesinden katılım sağlayan gençlere diyalog için daha fazla fırsat tanınması gerektiğini belirttiler. Mevcut koşullarda dünyanın neredeyse her bölgesinde artan gerilimlerin gölgesinde Uluslararası Kampçılık Cemiyeti gibi kurumlar, böyle etkinlikler sayesinde tüm dünyaya diyalog ve uyumlu bir şekilde kalkınma yolunu gösterme fırsatı yakalıyor.

'Küresel barış yolunda gençlere şans verilebilir'

Bakmadan Geçme