Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri 'Engelleri Aşmak İçin Vardır' diyerek mutluluğa kapak açtı

Çankaya/Ankara Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencileri 'Engeller aşmak için vardır' dediler ve engellilere UMUT olmak amacıyla 'Mutluluğa Kapak Aç Projesi' kapsamında topladıkları plastik kapakları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne gönderdiler.

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencileri “Engeller aşmak için vardır” dediler ve engellilere UMUT olmak amacıyla “Mutluluğa Kapak Aç Projesi” kapsamında topladıkları plastik kapakları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne gönderdiler.

Okulun Müdür Yardımcısı Sibel Çevik Yıldırım projeye ilişkin yaptığı açıklamada “geleceğin iş dünyası biz eğitimcilerden kriz yönetmeyi bilen, çözüm odaklı, yaratıcı düşünen, çevresindeki olaylara duyarlı, empati yapabilen nesiller yetişmemizi istiyor. Öğrencilerimizde engelli bireylerin ihtiyaçları konusunda farkındalık oluşturmak, doğal afetlerle karşı karşıya kaldıklarında yani kriz durumunda çözüm odaklı düşünüp yardımlaşma bilinci oluşturmak, geri dönüşümün önemini yaparak ve yaşatarak öğretmek amacıyla 'Mutluluğa kapı açmak' istedik. “Mutluluğa Kapak Aç Projesi”ne destek veren proje paydaşımız Elazığ Kültür Derneğine, Alnoor Sudanese Schools’a, tüm velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri 'Engelleri Aşmak İçin Vardır' diyerek mutluluğa kapak açtı

Proje kapsamında topladıkları plastik kapakları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne gönderdiklerini anlatan 4-A Sınıf Öğretmeni Tülin Türel Toklu Tilki ise şöyle konuştu:

“Dünya genelinde doğal afetlerin artması; yardımlaşma ve dayanışmanın, doğal kaynakları doğru kullanmanın önemini her geçen gün arttırıyor. Öğrencilerimizde hem yardımlaşma hem de çevre bilinci oluşturmak, empati yapma ve sorun çözme becerilerini geliştirmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Öğrencilerimden Nahide Yeliz ERDEM, Nehir BAŞŞAHİN, Maha SALİH, Asya Nas SOYUTEMİZ koordinatörlüğünde yürütülen ve projemize destek veren proje paydaşlarına, tüm veli ve öğrencilerime teşekkür ediyorum.”

Bakmadan Geçme